20120206

New Battles @ eightball!

Ο σκοπός ήταν να πάω στη συναυλία των 2l8 στη Δράμα την παρασκευή, και το σάββατο να κατηφορίσω στο eightball. Μια μαλακία το πρωί της παρασκευής μου κόστισε ένα τρακάρισμα, 1500€, και την αδυναμία να πάω Δράμα, μιας που στο αμάξι του Βοζίκη θα έμπαινε ή εγώ ή ο ενισχυτής μου, που θα χρησιμοποιούσαν για να παίξουν. Προτιμήθηκε ο ενισχυτής. Νομίζω υπήρχε καλός λόγος.

Το Σάββατο λοιπόν, με τον Μύξα στο τιμόνι, κάθοδος στη Θεσ/νίκη, και αναμονή για το λάιβ.
Ευχάριστη έκπληξη! Ο ενισχυτής μου όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε στη Δράμα το προηγούμενο βράδυ, αλλά ήταν και πάνω στο τιμημένο σανίδι του eightball!!!

Άντε, κάποια στιγμή να ανέβω κι εγώ μαζί του. Μουαχαχα!

Κόσμος όχι πολύς στην αρχή, όλοι ξέραν περίπου τί ώρα θα έβγαινα οι 2l8, και σαν καλές βεντέτες δεν ήρθαν να δουν το support. Mind the trap, από τα Τρίκαλα. Καλοί. Αυτό. Κιθάρες που πότε θέλανε, πότε δε μπορούσαν, εναλλακτικά τραγουδάκια, χωρίς εκπλήξεις, χωρίς και να κουράζουν όμως. Σε γενικές γραμμές ήταν μια χαρά.

Και μετά από λίγη αναμονή, οι καινούριοι 2l8 στο σανίδι. Για πότε γέμισε ξαφνικά το μαγαζί χαμπάρι δε πήρα. Λες και όλοι περίμεναν απ' έξω να τελειώσει το support. Και μετά ο χαμός. Για σχεδόν 2 ώρες οι 2l8 γάμησαν και έσπειραν, με οπλοστάσιο τα τραγούδια του new battles, που όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πιο συναυλιακά από αυτά του he & she. Πολλά κέφια από τη μπάντα, πολλά κέφια από τον κόσμο, και νομίζω κανένας παραπονεμένος από την εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε από πολύ καλό ήχο και εξαιρετική απόδοση των τραγουδιών, τόσο ηχητικά όσο και οπτικά.

Η νέα ενσάρκωση των 2l8 είναι μια πραγματικά ΡΟΚ εκδοχή, που αφήνει χώρο στις κιθάρες, χωρίς να τον παίρνει από τα υπόλοιπα όργανα όπως παλιότερα. Σέτλιστ:
2-L8 Setlist Eightball Club, Thessaloniki, Greece 2012, New battles tour
Και γενικά ήταν υπέροχα. Bootleg εδώ.

Υπέροχη στιγμή η αρχή του encore, όταν και βγήκε μόνος ο Κ. για το don't follow me.

Τελικό συμπέρασμα, όσο γίνεται πιο αντικειμενικό.
Αν και ακούω τα περισσότερα τραγούδια του new battles εδω και 2 χρόνια, μερικά από αυτά από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν, αν και είχα όλο τον δίσκο έστω σε demo μορφή μήνες πριν κυκλοφορήσει, όσο έκπληξη ήταν η τελική του μορφή, άλλο τόσο ήταν η απόδοση του ζωντανά. Τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν για να παίζονται ζωντανά, και γι' αυτό λειτούργησαν τόσο καλά, που άφησαν τους πάντες με ένα χαμόγελο μετά το τέλος της συναυλίας.
Άντε ξανά και γρήγορα.
:2l8 - to calm our brothers fears (eightball, thessaloniki [4.02.12])