20130223

From Glasgow Scotland 2!

Ένα χρόνο δεν έγραψα τίποτα... Χμ... Τέσπα. Καλούτσικος ήταν, ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες είχε, καλά λάιβ είδα, αλλά δεν τα έγραψα, χενς η έλλειψη ανάλογων ποστ. Αλλά το τελευταίο που πήγα ήταν οι the twilight sad, from glasgow scotland, οπως μας συστήθηκαν -ακριβώς όπως συστήνονται οι mogwai χρόνια τώρα, και ίσως το έκλεψαν από αυτούς στα support που τους κάνανε- και ήταν εξαιρετικοί. Εξαιρετικοί για τη μία μόλις ώρα που έπαιξαν, που όπως μου είπαν μετά το λάιβ τόση τους δόθηκε από το μαγαζί. Το μαγαζί... Γαία live, και μάλλον δεν ήθελε κόσμο σε αυτό το λάιβ, γιατί η παντελής έλλειψη promotion της συναυλίας αφήνει να εννοηθεί ότι ήθελαν ξεπέτα. Μία ώρα πριν το λάιβ μάθαμε ότι οι πόρτες ανοίγουν στις 8:30. Μιας που τίποτα δεν είναι ποτέ στην ώρα του πήγαμε κατά τις 9+, για να πετύχουμε τη μπάντα να βγαίνει από το χώρο. Πήραμε εισιτήριο -μάθαμε ότι το support θα άρχιζε στις 10 παρά και οι twilight στις 11 παρά- και μπήκαμε σε ένα άδειο μαγαζί, το οποίο κατα τις 10+ μάζεψε αισίως 60-70 άτομα, και οι grain of sense ανέβηκαν στην σκηνή και δεν κατέβηκαν μέχρι τις 11+. Καλοί πάιχτες, αλλά τα τραγούδια τους έιναι τόσο μπερδεμένα που δε σου μένει τίποτα στο τέλος. 8 τραγούδια σε 3-4 λεπτά, ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά μου φάνηκαν σαν να το ζόριζαν τόσο πολύ να αλλάξουν 8 χρόνους κάθε μισό λεπτο, και με κουρασαν. Ταπεινή άποψη, περισσοτερη συγκέντρωση στη δομή, και λιγότερες φανφάρες.

Μετά από μία ώρα grain of sense, σειρά για τους the twilight sad, τους οποίους ακολουθώ και λατρεύω από την αρχή τους. Εκπληκτικοί ήχοι, εκπληκτικοί στίχοι, και μια σκωτσέζικη προφορά που κάνει τον Sean Connery να κοκκινίζει κάθε φορά που δηλώνει σκωτσέζος. Λάιβ ήταν πολύ καλοί, αν και ο ήχος δεν βοήθησε, ειδικά στα φωνητικά που όταν κατέβαζαν τόνους χανόντουσαν. Μοίρασαν ικανοποιητικά παλιό και νέο υλικό στη μία ώρα που τους δόθηκε, η οποία δυστυχώς δεν ήταν αρκετή για να νιώσεις χορτασμένος απο τη μουσική τους. Το setlist:
The Twilight Sad Setlist Gaia live club Ladadika, Thessaloniki, Greece 2013, No One Can Ever Know
Και το bootleg εδώ.














Γενικό συμπέρασμα, είναι κρίμα μια τέτοια νέα μπάντα να την βλεπουμε στα ντουζένια της 100 νοματαίοι, για μία ώρα με κακό ήχο, και την ίδια στιγμή κάτι λάκηδες που απολαμβάνουν το hipster-ο hype τους να γεμίζουν μαγαζιά με μισό δίσκο. Αλλά πουτάνα κοινωνία.

Παρεμπιπτόντως, επειδή το rapidshare γαμιέται, τα links για τα bootlegs πλέον θα ανεβαίνουν σε dropbox. Το οποίο δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε για να κατεβάσετε το αρχείο. Το οποίο dropbox γαμιέται γιατί εξαγόρασε το audiogalaxy και το έκλεισε. Αυτά. Αντίλ νεξτ τάιμ...
:tortoise - monica (standards)