20130619

(κυρίως) 2l8, κι άλλα...

Blogs και μαλακίες... Στάτους απντέιτς και τουίτς ρε μουνιά. Σοβαρά τώρα, αρχίζω να θαυμάζω την επιμονή κάποιων να γράφουν έστω και σε εβδομαδιαία βάση σε μπλογκς. Θέλω να πω, αν δεν έχεις ένα μπλογκ τύπου τρωκτικό και παρεμφερείς μαλακίες -και καλά ειδησεογραφικό- ή κάποιο θεματικό -μουσική, μπάλα, μπρόκολα- είσαι καταδικασμένος να γράφεις για 5-10 φίλους. Και όταν με αυτούς τους 5-10 βρίσκεστε και σε facebook, twitter, google+, ακόμα και στο αραχνιασμένο myspace, τότε ποιος θα μπει στη διαδικασία να διαβάσει και το μπλογκ; Έτσι και το δικό μου, από εκεί που έγραφα το μακρύ και το κοντό μου, έγινε με τον καιρό το μέρος που ανεβάζω τα bootlegs που γράφω. Μου τη δίνει λίγο αυτό, αλλά...

Και αφού τελείωσα με τα άλλα, πάμε στους 2l8. Καιρό ήθελα να το ανεβάσω αυτό, αλλά βλέπε παραπάνω. Ο Κώστας με τον Μπάμπη τον πιανίστα του στο the residents, ένα βράδυ του απρίλη:
2-L8 Setlist Residents Bar, Thessaloniki, Greece 2013, New battles tour
Πολύ καλά περάσαμε, με καινούριο υλικό από αυτό που όπως φαίνεται διαμορφώνεται στο ελληνόφωνο album των 2l8. Ενέργεια και διάθεση και από τους δύο, όπως θα ακούσετε αν πατήσετε εδώ για να κατεβάσετε το bootleg. Θα είχα και φωτογραφίες, αλλά το κινητό μου αποφάσισε ότι δε του αρέσει η κάρτα μνήμης που του είχα βάλει.

Το Κ.Ι.Φ.Α. Δράμας είχε συναυλία ενίσχυσης χθες, με καλεσμένους τους need space, jane doe, monovine και 2l8. Όταν έφτασα στις 9 και κάτι, άκουγα τη μπότα στο γνωστό σε gig-goers "του-του-του" του sound-check. Κόσμος αρκετός, αλλά σκορπισμένος παντού εκτός από μπροστά από τη σκηνή. Γνωρίζοντας ότι η συναυλία θα έπρεπε να τελειώσει μέχρι τις 12:30, μου φάνηκε λίγο δυσοίωνο αυτό. Κόβοντας μια βόλτα να βρω γνωστούς και φίλους, είχαμε περάσει από το του-του, στη κανονική εμφάνιση των need space, τους οποίους πρέπει να ομολογήσω πως δε παρακολούθησα, μιας και είχα βρει τους γνωστούς και τους φίλους και σαχλαμάριζα. Με γρήγορες κινήσεις βγήκαν οι jane doe, που σε ένα κουτσουρεμένο σετ παίξανε αψεγάδιαστα τα γνωστά τους κομμάτια, και κάποια καινούρια που ακούστηκαν πολύ ωραία. Ευχάριστο το ότι έχουν ήδη νέο υλικό, περιμένουμε δίσκο σύντομα.















Τράμπα θέσεων, και οι 2l8 στη σκηνή. Στην πιο κάζουαλ εμφάνιση που έχω δει εγώ τουλάχιστον, με τα μισά τραγούδια από το new battles, και τα άλλα μισά καινούρια, έφεραν λίγο πιο κοντά στη σκηνή τον κόσμο, και του χάρισαν μια όμορφη ώρα. 















Στις 12:15 πήραν θέσεις οι monovine, για το πιο σύντομο live της ζωής τους. Πολλή ενέργεια και γεμάτος ήχος από μόνο μια κιθάρα και ντραμς.
Οβερόλ, ήταν πολύ όμορφη βραδιά, ο χώρος είναι πανέμορφος, ο κόσμος δε βοήθησε με την στατικότητα του, αλλά χου κέρζ, μια χαρά πέρασα.

Αυτά τα ολίγα, αντίλ νεξτ τάιμ...

Άλεξ και Κεϊτόνι, να σας ζήσουν!
:a place to bury strangers - raiser (raiser/easy life)