20141028

Anathema (η νιοστή)

Αυτό εδώ το ξέχασα. Το είχα έτοιμο την επόμενη μέρα, δε το έκανα τότε και ορίστε τώρα με δύο μήνες καθυστέρηση.
Λοιπόν, εντυπώσεις. Καλοί, αλλά λίγο διεκπεραιωτικοί, σε ένα sold out(;) principal, παραήταν στην ώρα τους, με αποτέλεσμα να μπω στο τέλος του πρώτου τραγουδιού, και το bootleg που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ να έχει μπόλικα χράτς-χρουτς μέχρι να βρω που να βολέψω το recorder. Κυρίως νέα τραγούδια σε πολύ μεγάλη ένταση στα όρια της παραμόρφωσης. O danny πέτσωσε άλλη μια φορά με το are you there, που ήταν και η ανάπαυλα μέχρι να ξαναβγούν όλοι για το άτυπο encore με τα all time classics. Γι αυτό λέω διεκπεραιωτικοί, παίξανε όλα τα καινούρια τους, μετά πάρτε και τα λιωμένα παγωτά σας να φύγετε ευχαριστημένοι. Και ρε παιδί μου, αλάνθαστοι, αλλά σαν να μην ακούμπησαν αυτή τη φορά. Τόσες φορές που τους είδα πάντα είχαν θέματα, ο ένας έπιανε άλλη συγχορδία, ο άλλος ξεχνούσε στίχους αλλά δε σε ένοιαζε. Περνούσες γαμάτα. Αυτή τη φορά ήταν σποτ ον, αλλά σαν να έλειπε συναίσθημα. Όχι πολύ, αλλά αρκετό για να το καταλάβεις. Έτσι μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον, άλλοι μπορεί να πέρασαν τρομερά. Τέσπα, αρκετά, να πάτε να τους δείτε. Το bootleg για το οποίο είστε εδώ (όσοι είστε) το πήρατε. Setlist παρακάτω.
Anathema Setlist Principal Club Theatre, Thessaloniki, Greece 2014, Satellites Over Europe
:anathema - distant satellites (thessaloniki, greece [31.08.14])

Τα καλοκαιρινά.

Καλοκαιράκι. Γαμημένη ζέστη και καθόλου συναυλίες. Εκτός από τους εντεχνιάριδες που γυρνάνε την χώρα. Έτσι μου έκατσε και είδα 2 φορές Θανάση Παπακωνσταντίνου. Δε θα πως πως ήταν, αν για οποιονδήποτε λόγο διαβάζετε αυτό το blog, κάπου θα τον έχετε πετύχει και θα έχετε άποψη. Πάρτε και δύο φωτό, η πρώτη από Σταυρό και η δεύτερη από Νικήσιανη. Botleg δεν έχει, θα βρείτε πολλά στο youtube.
Και μιας που είπα Νικήσιανη, εκεί είδα και vic τελικά. Δε ξέρω αν έφταιγε που είχαν προηγηθεί δύο μπάντες βάρβαρου (αδιάφορου) thrash, αλλά δεν κατάφερα να μπω στο τριπάκι τους, ενώ το προσπάθησα, τόσος χαμός γίνεται για την πάρτη τους τελευταία, ήθελα να συμμετέχω. Κι από εδώ μόνο φωτογραφία.
:anathema - the storm before the calm (thessaloniki, greece [31.08.14])