20111231

Πάρε πράγμα, πάρε να έχεις...

Χελόου!
Πάει καιρός, οπότε το επόμενο ποστ θα είναι μεγάλο, με πολλές φωτογραφίες και ακόμα πιο πολλές ανούσιες ιστορίες.
Πάμε λοιπόν.

Κατ' αρχάς, να μη ξεχάσω να αναφερθώ σε ένα από τα καλύτερα δώρο που πήρα το 2011, ένα star wars σκάκι από τις αδερφές της Νίκης.

Γαμώ, ε;
Η μόνη μαλακία είναι ότι από τη μεριά των sith (μαύρων) βασίλισσα είναι ο...

Darth vader. Καλά ρε είναι δυνατόν; Ο Darth;

Τέσπα.

Κυκλοφόρησε επιτέλους και το καινούριο 2l8. Δε το περίμενα καιρό, γιατί έχει κανένα χρόνο που το ακούω, και έχω ακούσει ντέμο του σε διάφορες παραλλαγές, αλλά το τελικό cd αξίζει, και με έκανε να το ξαναβάλω στο ριπίτ. Δίσκος της χρονιάς. Χαλαρά. Στο πλάι έχει λινκ να πάτε στο σάιτ να το αγοράσετε. Αξίζει. Και να πάρετε και το unreleased, demos & live at patras, που επιμελήθηκα εγώ και μου βγήκε και ο κώλος.
Που μας οδηγεί στις 11.11.11 που έγινε και το release party στο residents, και περάσαμε πολύ καλά, και βγάλαμε και φωτό στις 11.11.

Βέβαια μετά μου έβαλε χέρι ένας κακός κρητικός...

Αμάν πια... Ασυγκράτητοι.

Και πάμε στις 12.11.11, που στο υπόγειο του coo είχαμε την πρώτη ζωντανή απόδοση των κομματιών του νέου δίσκου. Ο χώρος ήταν λίγο μαλακία, το καλό ήταν ότι ήταν byob, και γενικά μια χαρά. Ακολουθεί μια σειρά φωτογραφιών...

Ο Μύξας εξασκεί την τέχνη του.

Ναι, ναι Guinness special 2l8 edition.

Ο Ζίκης με το φαν κλαμπ!

Και αφού έχασα του midas fall από μαλακία μια βδομάδα μετά -να 'ναι καλά ο Μύξας που πήγε και μου πήρε το bundle- φτάνουμε στα...

Τριακοστά μου γενέθλια!
Μα τι χαρά! Τι ενθουσιασμός Τι χαμός...
Ούτε να εμφανιστώ δεν ήθελα.

Κάναμε και πρόβα τζενεράλε με τον Μύξα για...


Τα ΣΙΟΥΣΙΟΥΛΙΝΑΔΙΚΑ!
Με τον ντράμερ στον στρατό και τον Πάνκο στα χαμένα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το ακουστικό side project "παρασάγγες" και να εμφανιστούμε στην πρώτη, στο klik cafe. Η πρώτη φορά κύλησε κάπως κουμπωμένα:

Αλλά τη δεύτερη φορά έγινε χαμός!
Είχαμε και support, ο norme, πολύ καλός, αλλά να, το θέμα είναι ότι είναι... ραπάς. Άσχετο. Η βραδιά ξεκίνησε και πάλι ομαλά:

Μετά ήρθε ο φίλος μου ο Γιάννης που είχα να τον δω 5-6 χρόνια, και ήταν ο πρώτος μου κιθαροπάρτνερ:

Ο οποίος έφερε έναν φίλο του μαζί και διώξαμε τον Μύξα:

Βέβαια μετά ξαναήρθε, ήρθε όμως και ο Βελίκης, οπότε καταλήξαμε κάπως έτσι:

Και στη συνέχεια χωρίς καμία συμμετοχή:

Είχαν τον χαβαλέ τους αυτές οι στιγμές. Συνεχίσαμε με μια ξεχειλωμένη εφτάλεπτη εκτέλεση του walk on the wild side του lou reed:

Και μετά όλα επανήλθαν στα νορμάλ, ήρθε και ο Μύξας στη θέση του, και η βραδιά τελείωσε με το sober στις 6+ το πρωί. Μια χαρά.

Χριστούγεννα και λοιπές ηλίθιες τραγοπαπάδικες γιορτές μετά, με απαξάπαντες στην Θεσ/νίκη. Την παραμονή ο Χ.Ο. ήταν κουρασμένος οπότε μείναμε μέσα, αλλά τα χριστούγεννα αφού σκάσαμε στο φαΐ, καφέδες, πήγαμε μια βόλτα από το amsterdam για μπύρες, και καταλήξαμε στο καζίνο. Ότι να 'ναι. Να και μια φωτό την ώρα που ο Μύξας πιάνει νούμερο στη ρουλέτα:


Και η κωλοχωρίστρα του Μύξα είναι ότι πρέπει για να αποχαιρετίσουμε το 2011, που πολύ μαλακία χρονιά ήταν. Αυτά. Ραντεβού στις ζίρο χάντρεντ άουερς που λένε και οι μαρίνς, για το πρώτο ποστ της νέας χρονιάς, αφού έχω πυρετό και δε με βλέπω να πηγαίνω πουθενά.
:2l8 - the sun (unreleased & demos)

20111029

Ρε...

... Άντε τράβα γαμήσου. Σοβαρά. Κατάλαβες εσύ. Απλά άντε και γαμήσου κακομαθημένο μπασταρδάκι.
:††† - † (†††)

20111009

Anathema ξανά...

Θα μπορούσε να είναι μια μαγική βραδιά...
Όλα ξεκίνησαν όταν περιμένοντας την Κλαρίς να πάρει ένα βρώμικο έξω από το principal πέρασε από δίπλα μας ο Danny. Δεν έχασα την ευκαιρία και του έπιασα την κουβέντα για κάτι πίπες που λέγαμε στο φόρουμ των anathema λίγες μέρες πριν, κάτι άλλες χαζομάρες, και βγήκα και φωτογραφία!!! (δεν είναι πιο ψηλός από εμένα, στεκόταν σε μια μαλακία στον δρόμο και φαίνεται έτσι)...


Και αφού βγήκαμε και φωτό, κάτι που αν έλεγες στον 14χρονο Σωτηράκη όταν άκουγε το a dying wish το '95 και έκανε κακάκια πάνω του θα σου έβριζε τη μάνα που τον κοροϊδεύεις, μπήκαμε στα ενδότερα. Όπου τα πράγματα ήταν πάλι κάπως περίεργα. Ο Danny, γνωστός για την μουνοδουλείαση του, περιφέρονταν στον χώρο, μιλούσε με όλους, και μάλιστα ξαναπέρασε από εκεί που ήμουν και μου ευχήθηκε να ευχαριστηθώ το live. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι του αλλάξανε φάρμακα. Μετά κι από το σαπόρτ (να ευχαριστήσω εδώ τις ωτοασπίδες μου που απέτρεψαν τη μουσική τους να με χτυπήσει στα νεύρα), ο Danny σταμάτησε τη κονσομασιόν, και όλοι ήμασταν έτοιμοι για άλλη μια μαγική βραδιά. Τον πήχη είχε ανεβάσει και το setlist της Αθήνας, που ήταν υπέροχο, οπότε όλα δείχναν τέλεια με το που βγήκαν τα παιδιά μας στη σκηνή. Λοιπόν από όσες φορές τους έχω δει, και είναι πολλές, αυτή πρέπει να ήταν η πρώτη που τους έβλεπα να το διασκεδάζουν τόσο πολύ. Πραγματικά παίξανε τόσο δεμένα και σωστά, που ήταν απερίγραπτο.
Το μόνο πρόβλημα της βραδιάς ήταν το setlist. Δεν ήταν σαν της Αθήνας, ήταν πάρε άλλη μια τα γνωστά να έχεις. Μεγάλη πίκρα έφαγα. Κάντε και τις συγκρίσεις να δείτε τι χάσαμε.
Anathema Setlist Fuzz Club, Távros, Greece 2011, We're Here Because We're Here Tour

Anathema Setlist Principal Club Theatre, Thessaloniki, Greece 2011, We're Here Because We're Here Tour
Είδατε; Τέλος πάντων, όλα ήταν ωραία, η Κλαρίς δεν κατέστρεψε με το να μιλάει όλη την ώρα το μπουτλεγκάκι που μπορείτε να βρείτε εδώ, και πήγαμε σπίτια μας ευχαριστημένοι, αν και όπως είπα και πριν, μια πίκρα που δεν ακούσαμε κάτι πιο ιδιαίτερο και λιγότερο χιλιοπαιγμένο την έχω ακόμα. Χαλάλι τους όμως, πάντα καταφέρνουν και σε αγγίζουν.

:silence

20110811

Μαλακίααα!!!

Μια μαλακία οδήγησε στη διαγραφή όλων μου των bootlegs από το rapidshare. Το λάθος διορθώνεται και τα bootlegs θα είναι πάλι online εντός της ημέρας. Στα αρχίδια σας βέβαια, αλλά καιρό είχα να γράψω και είπα να πω κάτι. Ματς.
:silence

20110327

Ulver, ulver, είσαι εδώ;;;

Είπα ότι θα τα πούμε αργότερα, δεν είπα;
Σπάω τα ρεκόρ.
Το καινούριο ulver γαμάει. Γαμάει όπως γαμάει κάθε δίσκος ulver. Γαμάει από παντού, αλλά κυρίως γαμάει βαθιά μέσα. Και παρ' ότι θέλει 1000 ακροάσεις για να τον καταλάβεις πλήρως, οι 2 που έχω κάνει ήδη με έχουν αφήσει μαλάκα.
Η μουσική είναι πλέον τόση πολλή, και όποια μουσική σε κάνει να βάζεις τα ακουστικά, να παίρνεις τους στίχους και να μη κάνεις τίποτα άλλο ταυτόχρονα, είναι για πολλά μπράβο. Ένα παράπονο μόνο... γιατί ποτέ κανένας τους δίσκος δε κατάφερε να με σαπίσει όπως το perdition city; Θα ήθελα πολύ ένα τέτοιο δίσκο.

:ulver - providence (wars of the roses)

20110326

Draconian Pipes


Έλεγα καιρό πριν τη συναυλία ότι θα κάνω κακάκια πάνω μου. Με αυτόν τον δίσκο μεγάλωσα, τον έπαιζα όλο σε air guitar ακούγοντας τον στο walkman μου από τότε που βγήκε και για χρόνια. Και τώρα η ευκαιρία να τον ακούσω όλο παιγμένο από τους πολυαγαπημένους paradise lost με έκανε να σκέφτομαι όπως είπα ότι θα κάνω κακάκια πάνω μου την κυριακή 20 μαρτίου.
Τελικά δεν έκανα. Όχι πως δεν ήταν καλή συναυλία. Αλλά κάτι που ο δίσκος δεν είναι κι αυτό που λέμε συναυλιακός εντελώς, κάτι που ο holmes δεν ακουγόταν (ή ήταν χαμηλά στη μίξη, η τον σκέπαζε ο κόσμος, δε ξέρω, συμπεράσματα μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας ακούγωντας το bootleg που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ).
Γενικά ήταν γαμάτα, ξαναβγήκαν και μας έπαιξαν και άλλα κλάσικς, και μας αποχαιρέτησαν ωραιότατα, αν και περίμενα ένα sweetness όπως ο μικρούτσικος την άνοιξη. Το σέτλιστ:
Paradise Lost Setlist Principal Club Theatre, Thessaloniki, Greece 2011
Πάντως γενικότερα καλά ήταν. Τώρα κατεβαίνει και το καινούριο ulver, το οποίο θα με κάνει πιστεύω να κάνω κακάκια πάνω μου αυτή τη φορά. Εντυπώσεις αργότερα.
:silence

20110314

Α ρε κάτι μαλακίες που κυκλοφορούν σαν "ταινίες".

Προχθές είδα μακράν την χειρότερη ταινία που έχω δει ποτέ.
Κι έχω δει πολλές ταινίες, έχω δει κακές ταινίες, αλλά αυτή δε παιζότανε. Μιλάω γι' αυτή την ταινία: http://www.imdb.com/title/tt1039646/.
Και δεν ανήκει στη κατηγορία τόση κακή που είναι καλή. Ήταν πραγματικά κακή. Και την είχα στον σκληρό μου εδώ και χρόνια, όλο έλεγα θα τη δω, όλο έβλεπα κάτι άλλο, σαν κάτι να ήξερα.
Τι να πω, εντελώς έξω από το μπλε (μεταφράστε στα αγγλικά) είπα να τη δω, και η κατραπακιά ήταν τεράστια. Της έβαλα ένα ωραιότατο 1 στο imdb, γιατί 0 δε μπορείς να βάλεις.
:ulver - what happened? (shadows of the sun)

20110213

Άντε GIAA!

Και το πρώτο λάιβ για φέτος ήταν οι god is an astronaut. Αγαπημένο σχήμα, τους ακολουθώ από τον πρώτο δίσκο, και ήθελα πολύ να τους δω. Σάββατο λοιπόν, σε ένα 8ball ασφυκτικά γεμάτο, πράγμα που με εξέπληξε, είδα ένα λάιβ, που είχε δύο διαστάσεις. Α! Να πω εδώ ότι τελικά δεν υπάρχει σωστό μέρος σε όλο το 8ball. Όπου και να πας είσαι καταδικασμένος. Αφού είδαμε το σετ του absent without leave -που μόνος με τις λούπες κατάφερε να φτιάξει μια όμορφη, γιετ εντελώς αντι-λάιβ ατμόσφαιρα- από κάτω, είπαμε να δούμε τους giaa από πάνω, να γλιτώσουμε και το στριμωξίδι. Και πάμε τώρα στις δύο διαστάσεις που έλεγα νωρίτερα. Λοιπόν, αυτή τη συναυλία την παρακολουθούσες ή την άκουγες. Εξηγώ. Ενώ η μουσική τους είναι ιδιαίτερη και ταξιδιάρικη, η σκηνική τους παρουσία είναι σαν να βλέπεις τους hammerfall. Τόσο κοπάνημα, καγκουριλίκι και γκριμάτσα δεν έχω ξαναδεί, και έχω πάει και SLAYER (ναι, με κεφαλαία). Οπότε, αν έκλεινες τα μάτια ήσουν εντάξει. Κατά τ' άλλα έπαιξαν εξαιρετικά, ο ήχος ήταν καλός όπως θα διαπιστώσετε και στο bootleg που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ, και όλα κύλησαν όμορφα. Δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα πάντως.

God Is an Astronaut Setlist Eightball Club, Thessaloniki, Greece 2011
Υ.Γ.:Ενδιαφέροντα νέα από τους 2L8 αύριο, επισκεφθείτε την σελίδα τους!
:swans - not alone (swans are dead)

20110130

Fuck the norm

Γιατί μου έχουν γίνει τσουρέκια με τους κανόνες και τις λοιπές μαλακίες.
Γιατί δεν θα έπρεπε εξαρχής να υπάρχουν.
Γιατί μέσα στα σκατά που κολυμπάμε είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε.

:mogwai - hasenheide (rano pano)

20110101

Χάπι νιου γίαρ μάι ας.

Αυτό το πράγμα που τους πιάνει όλους με την αλλαγή του χρόνου, ποτέ δε το κατάλαβα. Λες και με το που πάει δώδεκα και από το 10 πάμε στο 11, θα αλλάξουν όλα ρε παιδί μου. Οι άνθρωποι έχουν μια εντελώς αρρωστημένη προσδοκία από έναν καινούριο χρόνο. Σαν να πιστεύουν ότι θα πάνε για ύπνο στις 31.12.10, και όταν ξυπνήσουν την 1.1.2011 θα έχουν λυθεί τα προβλήματα τους, θα έχουν καταφέρει αυτά που θέλουν, και ότι γενικά μια καινούρια, ευοίωνη περίοδος κατεβαίνει στα κεφάλια τους. Χθες το πρωί, ο πατέρας μιας φίλης χαροπάλευε. Σήμερα πέθανε. Χάπι νιου γίαρ. Μαλακίες.

Το μόνο που κρατάω από τη φετινή παραμονή πρωτοχρονιάς είναι ότι διέρρευσε το καινούριο mogwai και α στα διάλα όλοι. Δισκάρα είναι.
:mogwai - mexican grand prix (hardcore will never die, but you will)