20081004

Λόκαλ χίροουζ

1.12.06

Λέω να κάνω ένα μίνι φωτογραφικό αφιέρωμα (και ένα μικρό σχολιασμό) για τους τοπικούς ήρωες της κοινωνίας του Δοροβίλους. Το αφιέρωμα είναι ελλιπές, καθώς έχουμε περισσότερες ισχυρές προσωπικότητες από αυτές στις οποίες θα αποδοθεί μνεία. Ξεκινώ.

#1::Θείος Γιώργος

Ότι και να ειπωθεί για τον Γιώργο δε θα είναι αρκετό. Μαλωμένος με το νερό, το σαπούνι και την αλήθεια, ο "θείος" συνεχίζει να γεμίζει τα βράδια όποιου τον πετύχει με ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως τότε που έκανε σεξ με τη janis joplin το '68 (όταν ο θείος ήταν μόλις 8!!!).

#2::Κυριάκος

Ο εικονιζόμενος έχει αφήσει εποχή με τις πάντα καίριες ατάκες του (ανεξαρτήτως καταστάσεως στη οποία βρισκόταν, γκουχ, γκουχ). Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος μεταξύ Κυριάκου και Φαφ (για τον οποίο δίνω πληροφορίες παρακάτω):
Φ: Από αυτό το χάπι θες;
Κ: Φέρε.
Φ: Από αυτό θες;
Κ: Φέρε.
Φ: Από αυτό δε σου δίνω.
Κ: Γιατί;
Φ: Γιατί θα σε κάνει αεροπλάνο.
Κ: Ε τότε φέρε δύο!!!
Αιωνία η μνήμη του.

#3::Φαφ (που λέγαμε πριν)

Εξαιρετική περίπτωση. Τόσο εξαιρετική που εξαιρείται σχολιασμού. Αν ήταν γελοιογραφία, από κάτω θα έλεγε "χωρίς λόγια".

#4::Βουλγαρομπάσταρδος

Εντάξει, Πασχάλη τον λένε, βουλγαρομπάσταρδο τον φωνάζει με τρυφερότητα η γυναίκα του. Θύμα τηλεφαρσών, ο Πασχάλης είναι ίσως ο πιο παρανοϊκός καφενετζής που θα μπορούσατε να συναντήσετε. Εδώ παρακολουθεί λάμψη, γιατί "μη γελάτε, είναι απ' τη ζωή βγαλμένα".

#5::Καουμπόι

Μη γελάτε αυτό είναι το επίθετο του. Θα μπορούσε να είναι ο ετεροθαλής αδερφός του Ξανθόπουλου τους οποίους χώρισε η ξενιτιά και άλλα τέτοια καζαντζιδικά. Τη καταλαβαίνετε φαντάζομαι την εικόνα.

#6::Οδυσσέας

Το κλασσικό παράδειγμα τρελλού που βγαίνει στις πλατείες και φωνάζει, για να τον κεράσει κάποιος καμιά μπύρα. Ψυχολόγος/φιλόλογος/σεκιουριτάς/εκτοξευτής πυραύλων/νέμεσις του παλιού δημάρχου. Απολαυστικός.

#7::Βαγγελάκος

Η εύθυμη gay νότα του χωριού. Μπορεί να μην έχει ποτέ τσιγάρα, αλλά έχει πάντα τα τελευταία καυτά νέα της μικρής μας κοινωνίας και είναι πάντα πρόθυμος να τα μοιραστεί. Φήμες που θέλουν τον θείο Γιώργο (το #1 του φωτοαφιερώματος αυτού) να τον κουτουπώνει (φημολογείται ότι ο θείος είχε πει παραδεχόμενος τον δεσμό: Τρύπα να' ναι, κι ότι να 'ναι) ελέγχονται ως ανακριβείς.

#8::Sleeper

Όπως το τραγούδι από katatonia. Ο (μη) εικονιζόμενος κύριος δεν έχει κανένα πρόβλημα να κοιμηθεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε, συνήθως πάνω στην εφημερίδα που διαβάζει πριν. Κλασσική ατραξιόν των καλοκαιρινών καφέ του χωριού, με διαχρονική αξία.

#9::Πασχαλάκος

2 λέξεις για τον Πασχάλη. Ολυμπιακός και Αντριάνα (μοντέλο και σύζυγος πρώην ποδοσφαιριστή του ολυμπιακού, Καρεπέ ή κάπως έτσι). Όταν έμαθε ο Πασχάλης ότι ο ποδοσφαιριστής θα έφευγε από τον ολυμπιακό, οπότε κι από την Ελλάδα, και κατ' επέκταση θα έφευγε και η Αντριάνα, πήγε σε όλες τις εκκλησιές του χωριού και άναψε μαζί όλα τα κεριά για να πείσει τον κύριο να αποτρέψει την Αντριάνα. Μάταια όμως. Επίσης μάταια προσπαθούσε μετά να πείσει τους εξοργισμένους παπαδο-διαφόρους ότι αυτός ήταν ο λόγος που προέβη σ' αυτό το απονενοημένο διάβημα.

#10(το καλό)::Φωτάρας

Μοναδικός τύπος, έχει βάλει σπίτι 2 cd tiesto και μόλις τελειώσει το ένα τραγούδι βάζει το επόμενο από το άλλο. Αυτό το θεωρεί djλίκι, αλλά από το απόσταγμα πατσουρικής εσάνς θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό;

:Το πόστ αυτό έγινε επειδή προφανώς δεν είχα τίποτα καλυτερο να κάνω. Επίσης η συγγραφή του διήρκησε όσο και το without you i'm nothing των placebo (συμπεριλαμβανομένου και του hidden track evil dildo-με έπιασε μια νοσταλγία για παλιές μουσικές αγάπες), δηλαδή 57:41. Μόλις άρχισε ο δίσκος από την αρχή. Καλό μήνα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: